Turkse man bezwijkt aan verwondingen na terreuraanslag moskee Christchurch

Anasayfa >Hollanda Haberler > Turkse man bezwijkt aan verwondingen na terreuraanslag moskee Christchurch

Turkse man bezwijkt aan verwondingen na terreuraanslag moskee Christchurch

Één van de twee Turkse burgers die gewond raakten bij de neonazistische terreuraanslag op moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, is vandaag bezweken aan zijn verwondingen. De extreemrechtse witte terrorist die de aanslag pleegde, kreeg voorafgaand aan zijn massamoord naar eigen zeggen de zegeningen van de extreemrechtse massamoordenaar en Wilders-fan Anders Behring Breivik.

Het dodental van de terreuraanslag door de witte neonazistische terrorist Brenton Tarrant komt daarmee op 51. Eerder werd bekend dat de twee Turkse burgers Zekeriya Tuyan en Mustafa Boztas gewond raakten bij de aanslag, maar Zekeriya Tuyan overleefde zijn verwondingen niet.

Helaas hebben we onze burger Zekeriya Tuyan, die ernstig gewond raakte bij de verraderlijke terreuraanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland, verloren. Ik zou mijn condoleances willen overbrengen aan de familie en hen veel geduld wensen,” zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu via Twitter.

Tuyan werd geraakt in zijn borst in de Masjid Al Noor en bevond zich op de intensive care van het Christchurch ziekenhuis sinds de aanslag op 15 maart 2019. Volgens de broer van Tuyan, Yahya, moest Zekeriya vandaag geopereerd worden, maar kon hij niet worden gered. “Hij werd geopereerd vandaag, ze konden het bloeden niet stelpen, dus we zijn hem verloren. We waren blij omdat we dachten dat het goed ging. Hij heeft 50 dagen lang gevochten,aldus Yahya.

De extreemrechtse witte terrorist die de aanslag pleegde gebruikte wapens en munitieclips waarop namen waren geschreven die verwezen naar historische en hedendaagse figuren die betrokken waren bij het vermoorden van moslims. De extreemrechtse terrorist liet ook een manifest achter van 74 pagina’s waarin hij redenen uiteenzet voor het vermoorden van moslims. Hij kreeg voorafgaand aan de terreuraanslag naar eigen zeggen de zegeningen van de extreemrechtse massamoordenaar en Wilders-fan Anders Behring Breivik voor het bloedbad.

Tarrant kreeg zegening voor terreurdaad van massamoordenaar en Wilders-fan Breivik

Het bericht Turkse man bezwijkt aan verwondingen na terreuraanslag moskee Christchurch verscheen eerst op DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie.

View full post on DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie

Tags: , , , , ,