Toezichthouder Banken – Financieel risico specialisten met ruime bankervaring

Anasayfa >Overheid > Toezichthouder Banken – Financieel risico specialisten met ruime bankervaring

Toezichthouder Banken – Financieel risico specialisten met ruime bankervaring

Ağustos 25, 2013

Toezichthouder Banken – Financieel risico specialisten met ruime bankervaring
Publicatie: 24-08-2013

Organisatie:
De Nederlandsche Bank

Standplaats:
Amsterdam

Functie omschrijving:

Als toezichthouder banken bij DNB werk je op het scherpst van de snede in het zenuwcentrum van de economie. Je neemt verantwoordelijkheid voor uiterst belangrijke zaken met risicobeheer als belangrijkste insteek. Je hebt goed zicht op de bancaire sector, de mensen en de ontwikkelingen erin. Je hebt de competenties om mensen te beïnvloeden in de vastgestelde richting en de vasthoudendheid om die koers te blijven varen. Met een niet aflatend oog voor de risico’s en problemen bij bancaire instellingen. We bieden je volop mogelijkheden om jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. Daarnaast bieden de Europese ontwikkelingen kansen om te werken in een internationale omgeving.

Inhoud van de functie

Toezichthouder banken is een bijzonder uitdagende rol. Inhoudelijk van een hoog niveau en maatschappelijk zeer relevant. Er zijn verschillende risicogebieden van waaruit we toezicht houden op de gehele bancaire sector: Financiële risico’s, Gedrag en cultuur, Governance en integriteitsrisico’s, Bedrijfsmodel en strategie en Infrastructuur, processen en risicobeheer. Je vormt je een beeld van de financiële soliditeit, bedrijfsvoering en bestuurlijke effectiviteit van een bank. Je hebt contact met relevante stakeholders en je kunt als regisseur acteren naar de instellingen en de interne organisatie. Afhankelijk van je achtergrond en interesse ga je werken bij één van de accountteams binnen de divisie Toezicht banken. 

  • Je voert gesprekken met directie, management en specialisten van de onder toezicht staande instellingen. Je benoemt en analyseert problemen en je stelt een toezichtstrategie op om de risico’s te mitigeren.
  • Samen met je collega’s voer je de toezichtstrategie vanuit verschillende expertises uit. Je bereidt eventuele formele ingrepen voor en voert deze uit bij de onder toezicht staande instelling.
  • Je participeert in kennisnetwerken en projectgroepen. 

Contactpersoon:
Yuri Kweekel, recruiter
020 – 524 3926

View full post on Vacatures Werken bij de Overheid

Tags: , , , , , ,

Medya Ortağı