Specialist toetsingen

Anasayfa >Overheid > Specialist toetsingen

Specialist toetsingen

Ocak 9, 2013

Specialist toetsingen
Publicatie: 09-01-2013

Organisatie:
De Nederlandsche Bank

Standplaats:
Amsterdam

Functie omschrijving:

Ben jij een stevige gesprekspartner? En kun jij doordringen tot de kern? Dan past de rol van specialist toetsingen bij jou. In deze functie voer je, samen met collega’s, onderzoek uit naar de geschiktheid en betrouwbaarheid van bestuurders en commissarissen van financiële ondernemingen. Op basis van jouw gedegen onderzoek neem je een afgewogen beslissing.

Inhoud van de functie
Je voert geschiktheidstoetsingen uit voor bestaande financiële ondernemingen en bij vergunningaanvragen. Je komt in samenwerking met accounttoezichthouders, die soms een ander belang kunnen hebben, binnen de termijn tot een gedragen besluit. Ook lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het toetsingsproces, zowel qua inhoud als qua procedures.

  • Je bent verantwoordelijk om een toetsing van A tot Z uit te voeren. Je bepaalt welke stappen nodig zijn om tot een afgewogen oordeel te komen en doet dit zorgvuldig en efficiënt. Indien sprake is van een negatief oordeel, weet je dit proces in goede banen te leiden.
  • Je bent verantwoordelijk voor het gedegen bureauonderzoek en voert een deel daarvan zelf uit. Daarnaast voer je gesprekken met de betreffende bestuurders en commissarissen om tot een afgewogen oordeel te komen. Op basis hiervan vel jij een oordeel dat consistent is met oordelen van vergelijkbare toetsingen. Je bewaakt altijd “de minimale lat”. Je weet wat er speelt in de sector en bent in staat snel het profiel van de betrokken onderneming te doorgronden, zodat je dat mee kunt wegen in de toetsing. Je geeft adviezen aan andere afdelingen van DNB over de te volgen koers bij lopende toetsingen.
  •  Het is mogelijk om je taken op termijn uit te breiden richting betrouwbaarheidstoetsingen. 

Contactpersoon:
Paul Visser, recruiter
020 524 3032

View full post on Vacatures Werken bij de Overheid

Tags: ,

Medya Ortağı