Senior monetair expert

Anasayfa >Overheid > Senior monetair expert

Senior monetair expert

Mart 25, 2014

Senior monetair expert
Publicatie: 25-03-2014
Einddatum: 08-04-2014

Organisatie:
De Nederlandsche Bank

Standplaats:
Amsterdam

Functie omschrijving:

De Nederlandsche Bank heeft een spilfunctie in het monetaire beleid en draagt bij aan de bestrijding van de financiële crisis in Europa. Als senior monetair expert bij divisie Financiële markten adviseer je over de rol van het Eurosysteem in en na de crisis. Hierbij speelt het in kaart brengen en begrijpen van structurele veranderingen in de monetaire-beleidsomgeving als gevolg van de crisis, de overgang naar Europees bankentoezicht en veranderende regelgeving een grote rol. Je gaat werken in een dynamische en stimulerende omgeving met intellectuele en praktische uitdagingen, veel internationale contacten en een collegiale en professionele sfeer.

Inhoud van de functie

Als monetair expert signaleer en interpreteer je financiële ontwikkelingen en je adviseert tegen de achtergrond van de crisis over de vormgeving en inzet van de monetaire beleidsinstrumenten.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

  • Advisering over monetaire (crisis)maatregelen en de ontwikkeling van het monetaire instrumentarium binnen het Europese Stelsel van Centrale Banken.
  • Bijdragen aan de uitvoering van het conventionele en onconventionele monetaire beleid.
  • Onderhouden van intensieve contacten met geldmarkt- en monetair experts bij Nederlandse en internationaal opererende banken en zusterorganisaties.
  • Actieve deelname aan internationaal overleg en internationale werkgroepen.
  • Continu verbreden en verdiepen van je financieel-economische kennis en delen van je inzichten met anderen – zowel binnen als buiten DNB.

Contactpersoon:
Marjon Reitsma, recruiter
020 524 2694
m.reitsma@dnb.nl

View full post on Vacatures Werken bij de Overheid

Tags: , ,

Medya Ortağı