Senior adviseur juridische zaken

Anasayfa >Overheid > Senior adviseur juridische zaken

Senior adviseur juridische zaken

Aralık 29, 2013

Senior adviseur juridische zaken
Publicatie: 21-12-2013
Einddatum: 16-01-2014

Organisatie:
VWS – Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)

Standplaats:
Utrecht (in 2014 reist u regelmatig naar Den Haag)

Functie omschrijving:

U werkt in het team handhaving, analyse en communicatie van het programma medische technologie. U informeert en adviseert het management en inspecteurs op het gebied van de gezondheidszorg over de juridische aspecten van toezicht en u geeft advies over voorgenomen maatregelen in het kader van handhaving.

Als senior adviseur juridische zaken geeft u adviezen aan inspecteurs bij complexe casuïstiek. U adviseert over juridische kaders en ontwikkelingen in het toezicht en over de ontwikkeling op het gebied van de nieuwe wetgeving voor medische hulpmiddelen. Ook beoordeelt en adviseert u over wetgeving en beleidsuitgangspunten vanuit het oogpunt van de toezichthouder. U treedt op in juridische procedures die voortvloeien uit het handelen van de inspectie op het terrein van de Wet op de medische hulpmiddelen en Europese regelgeving op dit gebied en op het gebied van gezondheidsrecht en bestuursrecht.

U adviseert op basis van relevante wetgeving en u werkt mee aan de verdere uitbouw van het toezicht op medische technologie. U werkt met een team van juristen dat deel uitmaakt van de afdeling Juridische Zaken en dat zich specifiek bezighoudt met geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. U onderhoudt externe contacten met onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), koepelorganisaties in de zorg en in de industrie, buitenlandse inspectiediensten en internationale werkgroepen. Daarnaast draagt u bij aan de strategische en beleidsmatige ontwikkeling van het toezicht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op medische technologie. 

Contactpersoon:
afdeling HR, Werving & Selectie
030 – 233 8721
vacatures@igz.nl

View full post on Vacatures Werken bij de Overheid

Tags: , , ,

Medya Ortağı