Segers (ChristenUnie) wil dat Ozturk (DENK) geschorst wordt na uitspraak over Karabulut en PKK

Anasayfa >Hollanda Haberler > Segers (ChristenUnie) wil dat Ozturk (DENK) geschorst wordt na uitspraak over Karabulut en PKK

Segers (ChristenUnie) wil dat Ozturk (DENK) geschorst wordt na uitspraak over Karabulut en PKK

Christenunie fractievoorzitter Gert-Jan Segers zegt dat het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer moet kijken of DENK-Kamerlid Selcuk Ozturk geschorst kan worden na zijn uitspraken over Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid van de nationalistische Socialistische Partij. Ozturk zei in de Kamer dat Karabulut de terroristische organisatie PKK wil steunen.

Ozturk werd zowel door de Kamervoorzitter Khadija Arib als door collega-Kamerleden aangevallen vanwege zijn uitspraken over de PKK en Karabulut, die hem om bewijs vroegen en hem uiteindelijk zijn spreektijd in het parlement ontnamen. Zij lieten ook na om te onderzoeken of de uitspraken gegrond waren. Karabulut heeft zich namelijk meermaals opgehouden bij demonstraties waar symbolen van de verboden terroristische organisatie PKK werden gevoerd.

Segers zegt heel kwaad te zijn over de uitspraken van Ozturk en vindt dat het presidium van de Tweede Kamer serieus moet kijken naar de mogelijkheden voor een schorsing. “Ik zou zeggen: ‘Kijk wat er mogelijk is. We moeten iets bedenken wat echt zeer doet’,” aldus Segers, volgens EenVandaag, die het vervolgens naliet om de uitspraken over de terreurbeweging PKK te factchecken.

Segers trekt regelmatig samen op met Karabulut in hun kruistocht tegen moskeeën in Nederland. Het is niet de eerste keer dat Karabulut en DENK clashen over haar vermeende nabijheid tot de terroristische organisatie PKK.

De houding van ChristenUnie met betrekking tot de terreurbeweging PKK is niet verrassend. ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind opende in 2016 nog een kantoor voor de Syrische tak van de terroristische beweging PKK in Den Haag.

Het bericht Segers (ChristenUnie) wil dat Ozturk (DENK) geschorst wordt na uitspraak over Karabulut en PKK verscheen eerst op DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie.

View full post on DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie

Tags: , , , , , , , ,