Risk manager met specialisatie StressTesting

Anasayfa >Overheid > Risk manager met specialisatie StressTesting

Risk manager met specialisatie StressTesting

Ocak 1, 2013

Risk manager met specialisatie StressTesting
Publicatie: 29-12-2012

Organisatie:
De Nederlandsche Bank

Standplaats:
Amsterdam

Functie omschrijving:

Als Risk manager met specialisatie StressTesting gebruik je stress tests om kwetsbaarheden van de Nederlandse bancaire sector in kaart te brengen. Je geeft je oordeel over de uitkomsten en je beweegt de instellingen om de aanbevelingen van DNB uit te voeren. Een afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen. Je hebt direct invloed op het gedrag van de bancaire sector in Nederland. Door jouw bijdrage maak je de sector zichtbaar sterker en stabieler. Je excelleert in een veeleisende omgeving.

Inhoud van de functie
Als risk manager specialist gebruik je de techniek van stresstesting om de kwetsbaarheden van individuele banken in beeld te krijgen. Je verbindt indringende, heldere conclusies en aanbevelingen aan de uitkomsten en zorgt er ook voor dat deze geëffectueerd worden bij de onder toezicht staande banken.

In samenwerking met de accountteams en experts initieer je stress tests voor de banken; je analyseert de uitkomsten en vertaalt deze naar de kapitaals- en liquiditeitspositie.
Je overlegt met de instelling over de toepassing van stresstesting, de wijze van het doorberekenen van diverse scenario’s en de rol van stresstesting bij risk management en interne beheersing van banken.

  • Je interpreteert de uitkomsten van de stress tests en trekt conclusies.
  • Je signaleert issues en je vertaalt deze naar toezichtinterventies.
  • Je voert gesprekken op locatie met het hoger management en specialisten van de banken om ontwikkelingen bij de instelling bij te houden en om de uitvoering van de aanbevelingen te bewaken.
  • Op basis van een risicoanalyse ben je mede-opsteller van een toezichtprogramma voor de relevante aandachtsgebieden.
  • Je onderhoudt contact met zowel Nederlandse als buitenlandse toezichthouders 

Contactpersoon:
Paul Visser, recruiter
020-524 3032

View full post on Vacatures Werken bij de Overheid

Tags: , , ,

Medya Ortağı