Nacht van de Vluchteling vanaf Westerbork afgelast na bedreigingen uit joodse en extreemrechtse kringen

Anasayfa >Hollanda Haberler > Nacht van de Vluchteling vanaf Westerbork afgelast na bedreigingen uit joodse en extreemrechtse kringen

Nacht van de Vluchteling vanaf Westerbork afgelast na bedreigingen uit joodse en extreemrechtse kringen

De Nacht van de Vluchteling die op zaterdag 15 juni zou worden gehouden vanaf Kamp Westerbork is afgelast na dreigementen uit “Joods extremistische hoek” en extreemrechtse kringen. Dat verklaart directeur Dirk Mulder tegenover RTV Drenthe.

De eenmalige editie van de nachtelijke wandeling die vanaf herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen zou voeren, is afgelast vanwege aanhoudende bedreigingen en intimidaties. Volgens de directeur van Westerbork, Dirk Mulder, zouden de bedreigingen en intimidaties voornamelijk uit extreemrechtse en joodse kringen komen. Toen eenmaal bekend werd dat de Nacht van de Vluchteling zou starten vanaf Kamp Westerbork waren het vooral rechtsextremisten en pro-Israël propagandisten die directeur Mulder onder druk probeerden te zetten om af te zien van de Nacht van de Vluchteling. Er waren toen ook mensen uit de joodse gemeenschap die vonden dat de herinnering aan Kamp Westerbork op deze manier juist levendig en relevant gehouden werd, maar zij kregen lang niet evenveel ruimte in de media als de luidruchtige groep die de wandeling probeerden te saboteren.

Tegenover RTV Drenthe zegt Mulder dat de bedreigingen uit twee hoeken komen. “Je hebt de mensen die fel tegen vluchtelingen zijn, en aan de andere kant heb je de Joodse kring. Volgens hen ontheiligen we het herinneringscentrum door daar de wandeltocht te laten starten,” aldus Mulder. Mulder werd via de mail en op Sociale media bedreigd met de dood.

Mulder heeft het moeilijke besluit uiteindelijk moeten nemen om de lopers en vrijwilligers niet in gevaar te brengen. Ook zij werden namelijk bedreigd. Met de tocht wordt al jaren aandacht gevraagd voor het menselijk leed dat miljoenen vluchtelingen treft. Mensen die zich opgeven, kunnen tien, twintig of veertig kilometer wandelen om geld op te halen voor vluchtelingen.

Het bericht Nacht van de Vluchteling vanaf Westerbork afgelast na bedreigingen uit joodse en extreemrechtse kringen verscheen eerst op DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie.

View full post on DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie

Tags: , , , , , , , ,