Minister: DENK-voorman Kuzu niet gearresteerd in Jeruzalem door Israëlische troepen

Anasayfa >Hollanda Haberler > Minister: DENK-voorman Kuzu niet gearresteerd in Jeruzalem door Israëlische troepen

Minister: DENK-voorman Kuzu niet gearresteerd in Jeruzalem door Israëlische troepen

Volgens de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) is DENK-voorman Tunahan Kuzu niet gearresteerd bij de Al-Aqsa moskee. DENK meldde dat het om een arrestatie ging. Kuzu zou zijn staande gehouden en een uur op zijn telefoon en paspoort hebben moeten wachten.

DENK deelde eerder op de dag via Twitter een filmpje met de tekst “Tunahan Kuzu arrested by Israeli soldiers“. Volgens minister Kaag zou het niet gaan om een arrestatie, maar om een staande houding.

Op de video die DENK eerder deelde is te zien dat Kuzu met een Palestijnse vlag in de buurt van de Al-Aqsa moskee loopt en wordt staande gehouden door een groep soldaten van het Israëlisch bezettingsleger. Minister Kaag zegt dat ze bij navraag geen helder antwoord heeft gekregen of het wel of niet verboden is om met een Palestijnse vlag rond te lopen. De Haram al Sharif ligt echter formeel gezien in Oost-Jeruzalem, dat door Israël illegaal bezet wordt.

Israël’s aandeel in moslimhaat, waar het nooit over mag gaan

Het bericht Minister: DENK-voorman Kuzu niet gearresteerd in Jeruzalem door Israëlische troepen verscheen eerst op DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie.

View full post on DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie

Tags: , , , , , , , ,