Expert Risk & Asset Liability Managament

Anasayfa >Overheid > Expert Risk & Asset Liability Managament

Expert Risk & Asset Liability Managament

Eylül 26, 2013

Expert Risk & Asset Liability Managament
Publicatie: 26-09-2013

Organisatie:
De Nederlandsche Bank

Standplaats:
Amsterdam

Functie omschrijving:

Je bent als expert Risk & Asset Liability Management (Ralm) actief bij verschillende aspecten van het toezicht op pensioenfondsen, beleggingsondernemingen en verzekeraars. Daarbij zijn er drie kernactiviteiten: themaonderzoeken bij individuele instellingen, onderzoeken naar financiële risico’s bij groepen van instellingen en de uitwerking van nieuwe wetgeving en nieuw beleid. Daarnaast adviseren de experts de uitvoerend toezichthouders bij hun toezicht op instellingen, bijvoorbeeld bij specifieke incidenten of bij toezichtgesprekken naar aanleiding van bevindingen uit eerdere onderzoeken.

Inhoud van de functie

Als ervaren Expert Risk & Asset Liability Management (Ralm) word je direct ingezet op onderzoeken en projecten. Jouw precieze rol zal afhankelijk zijn van het project, er wordt echter verwacht dat je vlot projecten zelfstandig gaat uitvoeren. Bij jouw expertrol past ook dat je in staat bent vaak complexe informatie snel tot je te nemen, de relevante risico’s te identificeren en dit te vertalen naar een duidelijke en begrijpelijke analyse. De uitkomst van een onderzoek of project wordt buiten het expertisecentrum gebruikt door de relevante toezichthouders. In sommige gevallen worden de uitkomsten van onderzoeken ook gedeeld met de sector of andere stakeholders (zoals vermogensbeheerders), bijvoorbeeld door het sturen van een sectorbrief, door het organiseren van een seminar of publicatie in een tijdschrift. Om je een idee te geven van de werkzaamheden, staan hier een aantal voorbeelden van recente onderzoeken, projecten en activiteiten opgenomen: 

  • Algemene beleggingsonderzoeken bij pensioenfondsen en verzekeraars.
  • Specifieke beleggingsonderzoeken bij pensioenfondsen, zoals onderzoeken naar het gebruik en de risico’s van innovatieve beleggingen (zoals private equity, hedge funds, infrastructuur) of complexe derivaten.
  • Beoordeling van interne modellen (Solvency II) van verzekeraars.
  • Beoordeling van herstelplannen van pensioenfondsen.
  • Onderzoek naar beleggingen in commercieel vastgoed.
  • Onderzoek naar tegenpartijrisico bij gebruik van derivaten. De resultaten van een dergelijk onderzoek worden bijvoorbeeld gepubliceerd in een nieuwsbericht http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/dnbulletin-2012/dnb277035.jsp
  • Uitwerking van het nieuwe pensioencontract en maatregelen om de overgangsperiode te overbruggen.
  • Implementatie van EMIR, AIFM etc.  

Contactpersoon:
Coen Dekker, recruiter
020 524 3032

View full post on Vacatures Werken bij de Overheid

Tags: , , , ,

Medya Ortağı