Ambitieuze econoom met politiek gevoel

Anasayfa >Overheid > Ambitieuze econoom met politiek gevoel

Ambitieuze econoom met politiek gevoel

Ağustos 10, 2013

Ambitieuze econoom met politiek gevoel
Publicatie: 10-08-2013

Organisatie:
De Nederlandsche Bank

Standplaats:
Amsterdam

Functie omschrijving:

Een prachtige uitdaging voor een starter met ambitie! Je hebt je WO-studie economie met bovengemiddelde studieresultaten afgerond en je wilt de geleerde inhoud nu in de praktijk brengen. In deze functie adviseer je de directie van DNB over macro-economische onderwerpen – denk aan budgettair beleid, de ontwikkeling van de woningmarkt en de toekomst van het pensioenstelsel.

Functie-inhoud

Als beleidsmedewerker analyseer je economische en beleidsmatige ontwikkelingen. Je adviseert daarover intern aan de directie en extern in publicaties, speeches en (internationaal) overleg. Ook de interactie tussen de reële en financiële sectoren van de macro-economie behoort tot je werkterrein. 

  • Op basis van je analyses geef je beleidsadviezen aan de directie en bereid je standpunten voor ten behoeve van het nationale en internationale beleidsoverleg waarin DNB is vertegenwoordigd.
  • Je werkt intensief samen met andere divisies binnen DNB, bijvoorbeeld op het terrein van de financiële stabiliteit en het toezicht op banken, pensioenfondsen en verzekeraars. 

Contactpersoon:
Ellis Karels, recruiter
020 524 2231

View full post on Vacatures Werken bij de Overheid

Tags: , , ,

Medya Ortağı