AK-Partij zet lid uit partij voor betrokkenheid bij aanval op oppositieleider Kilicdaroglu

Anasayfa >Hollanda Haberler > AK-Partij zet lid uit partij voor betrokkenheid bij aanval op oppositieleider Kilicdaroglu

AK-Partij zet lid uit partij voor betrokkenheid bij aanval op oppositieleider Kilicdaroglu

De AK-Partij zegt dat het één van haar leden gaat verwijderen uit de partij vanwege betrokkenheid bij de aanval op CHP-leider Kemal Kilicdaroglu. Ook de Turkse president Erdogan sprak zich uit tegen de mishandeling van de oppositieleider.

Kilicdaroglu werd aangevallen toen hij een begrafenis bezocht van een Turkse soldaat die omkwam bij een aanval van de terroristische organisatie PKK.

Volgens AK-Partij woordvoerder Omer Celik zal er tegen één van de aanvallers, Osman Sarigun, disciplinaire procedures worden opgestart om hem te verwijderen als lid van de partij. Sarigun is inmiddels ook gearresteerd en voorgeleid voor een rechter.

“Ons partijbestuur in Ankara heeft besloten om hem naar de tuchtraad te sturen ten einde zijn lidmaatschap van de AK-Partij te beeindigen. De AK-Partij is tegen alle vormen van geweld. Onze principes verwerpen geweld. Er is geen plaats voor geweld in democratische politiek,” aldus Çelik.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanval en de woedende menigte die de oppositieleider aanviel tijdens een begrafenis in Çubuk op 21 april jongstleden.

Het bericht AK-Partij zet lid uit partij voor betrokkenheid bij aanval op oppositieleider Kilicdaroglu verscheen eerst op DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie.

View full post on DutchTurks.nl | Nieuws & Opinie

Tags: , , , , , ,