Administratief juridisch medewerker

Anasayfa >Overheid > Administratief juridisch medewerker

Administratief juridisch medewerker

Şubat 6, 2013

Administratief juridisch medewerker
Publicatie: 30-01-2013
Einddatum: 18-02-2013

Organisatie:
Rechtspraak

Standplaats:
Utrecht

Functie omschrijving:

In algemene zin ondersteun je de rechter bij veel voorkomende zaken met een gestandaardiseerd karakter. Je zult daarbij optreden als griffier en beslissingen opstellen. Je draagt zorg voor de uitvoering van administratieve trajecten. Verder verricht je juridische voorbereiding en nabewerking bij beslissingen, beoordeel je ingekomen verzoeken aan formele en inhoudelijke vereisten en registreer je deze. Je beoordeelt de volledigheid van dossiers en onderneemt zo nodig actie. Je attendeert de rechter op eventuele vormvoorschriften of andere bijzonderheden en draagt zorg voor een goede planning en de dagelijkse termijnbewaking. Je bewaakt zelfstandig de voortgang en verstrekt informatie aan derden. Tevens ben je in staat gegevens en mogelijke handelswijzen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen.

Naast deze algemene beschrijving geldt voor de afdeling Familie nog de volgende aanvulling. Er zijn een tweetal taakgebieden te onderscheiden. In beide taakgebieden is er een vacature.

Taakgebied OTS/BOPZ:
Binnen dit taakgebied ondersteunt een administratief juridisch medewerker op zittingen waar ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen van minderjarigen worden behandeld en/of zittingen waar zaken in het kader van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen worden behandeld. Je zult daarbij ook optreden als griffier ter zitting en beslissingen opstellen. Daarnaast kan in de toekomst ook het ondersteunen bij behandelen van verstekken tot de werkzaamheden gaan behoren.

Taakgebied Bewind:
Binnen dit taakgebied ondersteunt een administratief juridisch medewerker op zittingen waar bewindzaken worden behandeld. Voor deze vacature zal het grootste deel van de werkzaamheden bestaan uit het beoordelen van door partijen aangeleverde financiële gegevens in bewindzaken. Je zult daarbij ook optreden als griffier ter zitting en beslissingen opstellen.

Contactpersoon:
Afdeling P&O
030-2234016

View full post on Vacatures Werken bij de Overheid

Tags: , ,

Medya Ortağı